Kule Model Vinçler Nedir?
Bir kule vinç kiralama, genellikle bir şantiyede, sabit veya hareketli (genellikle sabit) bir taşıyıcı üzerinde ağır yükleri yatay ve dikey olarak taşıyan yapısal bir çelik makinedir.
Kule benzeri gövdesi için adlandırılmıştır. Vücut kısmına ek olarak, BOM adı verilen ağırlık taşıyan bir kolu vardır. Bomu dengelemek için bomun arka ucunda denge taşları vardır. Kule vinçlerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bağımsız olarak ayakta durabildikleri için bina ile birlikte yükselirler. Farklı aralıklarla atılan ankrajlar bağlanarak yapıya sabitlenirler. Kiralık vinç hizmetleri sizlere kule model vinçleri kiralama olanağı sağlar.
Kule vinç kalkmak üzereyken, orta parçanın birleşim kısmındaki vinç onu ayırıp ortadan kaldırıyor, vinç ek parçayı dışarıdan bu yeni mekana kaldırıyor. Yerleştirme parçası, içe aktarma, kurulum ve bağlantı yöntemini benimser. Kule vinçler, kule vinç operatörleri tarafından yönetilmektedir. Gövde ve bomun birleştiği yerde bulunan kabinde çalışırlar.
Kule vinçlerin kapasitesi, yükün bom üzerindeki konumuna göre değişmektedir. En sık kullanılan modeller genellikle ürün ağacı sonunda 1250 kg taşır. Altta 6000 kg taşıyabilirler. Güvenlik nedeniyle kule vinçler 50 km/h rüzgar hızlarında çalıştırılmamalıdır. Düzenli bakım bir makine mühendisi tarafından yapılmalıdır.
Vinç Kiralama Talimatları
Yetkisiz operatörlerin kule vinç kullanması yasaktır. Yük ölçer, tüm vinçlerde belirgin bir konumda asılıdır. Bu tabloda belirtilen yük kapasitesini aşan yüklerin kaldırılması yasaktır. Vincin kaldırdığı yük asla çalışanın üzerinden geçmez. Yük, zorunlu olmadıkça aracın veya makinenin üzerinden geçmeyecektir. Aynı zamanda vincin kaldırdığı veya indirdiği yüke kimse maruz kalmaz. Operatör vinci kullanmaya başlamadan önce vinç kontrollerini, frenleri ve bomları kontrol edin. Vinci yüksek gerilim hatlarının yakınında kullanmanız gerekiyorsa, elektrik hatlarından en az 5 metre uzakta tutun.
Kabin içerisinde tam dolu ve kontrollü yangın söndürücü bulunmaktadır. Ağır nesneleri kaldırmadan önce kaldırma halatını kontrol edin ve halatı deforme olmuş veya kopmuşsa değiştirin. Çalışma işlemi sırasında operatör, pointer dışında hiç kimsenin komutlarını yerine getirmeyecek, sadece pointer’ın komutlarına uyacaktır. Ama kim olursa olsun, onu STOP komutuna uygulayacaktır. Markörler tünel kalıp çalışmaları sırasında kırmızı kask takacaktır. Diğer çalışmalarda belirteçlerin ayrılmasını sağlamak için kol bantları uygulanacaktır. Vinç söküldükten sonra her yeniden kurulduğunda, ancak yetkili servis personeli tarafından incelendikten ve mevcut bir rapordan sonra çalıştırılmalıdır. Bir nüshası yetkili serviste, bir nüshası iş güvenliği bölümünde, bir nüshası şantiyede makine grubunda tutulur.